Οδηγός παρασκευής καφέ φίλτρου χρησιμοποιώντας τη μηχανή aeropress.

Οδηγός παρασκευής καφέ φίλτρου χρησιμοποιώντας τη μηχανή aeropress.
Η συντήρηση και ο σωστός καθαρισμός της μηχανής espresso καθορίζουν σε πολύ μεγάλο ποσοστό την ποιότητα του καφέ σας. Δεν αρκεί η επιλογή μιας καλής ποικιλίας καφέ, αν δεν καθαρίσετε σωστά τη μηχανή θα επηρεάσει αρνητικά τον καφέ που θα παρασκευάσετε.
Σύμφωνα με το θρύλο, το τσάι ανακαλύφθηκε από τον Κινέζο αυτοκράτορα Σεν Νούνγκ το 2737 π.Χ.
Όταν μιλάμε για τον πολιτισμό γύρω από τον καφέ και την ιστορία του καφέ, ο όρος «κύμα» χρησιμοποιείται σε πολύ μεγάλο βαθμό. Πρώτο, δεύτερο και τρίτο κύμα καφέ έχει οριστεί από τα διακριτικά χαρακτηριστικά του και από κινητήριες δυνάμεις της αγοράς. Σήμερα θα αναφερθούμε στο πρώτο κύμα καφέ.
Νέα ευρήματα έρχονται να προστεθούν στις αυξανόμενες ενδείξεις ότι ο καφές μπορεί στην πραγματικότητα να έχει αρκετά οφέλη για την υγεία μας.
Όλα όσα πρέπει να γνωρίζει ένας καλός barista για το γάλα. Cappuccino, latte, macchiato είναι μερικές από της δημιουργίες ενός barista που βασίζονται κατά πολύ μεγάλο ποσοστό στην ποιότητα του γάλακτος. Κάθε barista θα πρέπει να γνωρίζει καλά τις τεχνικές του γάλακτος καθώς επίσης και τα χαρακτηριστικά του.
Το πάτημα του espresso παίζει πολύ σημαντικό ρόλο για ένα σωστό καφέ. Το σωστό tamping του αλεσμένου καφέ πριν από την εκχύλιση του espresso μπορεί να απογειώσει τη δημιουργία των ροφημάτων σας. Δεν πρέπει να το παραλείπετε και πρέπει να το κάνετε σωστά.
Το τελευταίο διάστημα ακούμε όλο και πιο συχνά για τη μέθοδο περύχισης καφέ, γνωστή ως pour over coffee.