Η ανερχόμενη τάση στην παρασκευή κρύου καφέ ακούει στο όνομα Cold Brew.

Η ανερχόμενη τάση στην παρασκευή κρύου καφέ ακούει στο όνομα Cold Brew.
Η ιστορία του χάρτινου φίλτρου για τον καφέ είναι κι αυτή μια καθημερινή ιστορία όπως και η δική μας καθημερινότητα, μόνο που είχε την τύχη να καταγραφεί στην ιστορία.
Είτε παράγεις έναν lungo είτε έναν ristretto, θα πρέπει να επαγρυπνείς πάνω από τη μηχανή για να σιγουρευτείς ότι θα σταματήσεις την εκχύλιση τη σωστή στιγμή!
Το καβούρδισμα ή αλλιώς roasting είναι ένα από τα πιο σημαντικά στάδια στη διαδικασία επεξεργασίας του καφέ.
Τι σημαίνει ο όρος Specialty Coffee;
Κάτι που ούτε το φανταζόσουν! Ας το πάρουμε από την αρχή. Το μακρινό πλέον 1991, μια ομάδα ερευνητών από το πανεπιστήμιο του Cambridge έκανε μια μεγάλη ανακάλυψη με στόχο, όχι ακριβώς την τεχνολογική πρόοδο, αλλά… μια κούπα ζεστό καφέ. Βλέπεις, μπορεί κάθε ένας από αυτούς να ερευνούσε ένα διαφορετικό επιστημονικό πεδίο, υπήρχε, όμως, ένα εργαλείο […]
Το cupping επιχειρεί να αξιολογήσει τις πτυχές του καφέ που επηρεάζουν τις αισθήσεις μας! Η υφή του, η αίσθηση στο στόμα, η γλυκύτητα, η οξύτητα, το άρωμα και φυσικά η επίγευση του καφέ, όλα αξιολογούνται μέσω αυτή της μεθόδου.
O δημοφιλής καφές espresso είναι η βάση μίας ευρείας ποικιλίας εκλεκτών ειδών καφέ, που διαφέρουν μεταξύ τους ως προς τη συνταγή, τον τρόπο παρασκευής ή σερβιρίσματος.